Nykøbing F. roklub - ro dig glad :-)
Du er her: Klub lingo

I klubbens liv findes der navne og udtryk, som for nye medlemmer kan virke som det rene vrøvleri! Som oftest er der nu en mening med galskaben og her kommer således en lille NFR ordbog, som gerne skulle være opklarende og hvis ikke andet så en smule morsom:

Standerhejsning markering af starten på ro-sæsonen, hvor man mødes for samlet at hejse klubbens flag. Sæsonen starter som regel med sommertiden.

Suppetur
Afslutning på suppetur
Suppetur en tur først eller sidst på sæsonen, hvor det stadig er koldt og der serveres dejlig varm suppe efter turen.

Alstrup tur tur til Alstrup lidt nord for Guldborg på Falster-siden. Her har klubben adgang til et fælles sommerhus, hvor der også kan overnattes. En gang om året, typisk i august, er der som regel weekend-træf i Alstrup hvor alle roklubberne på sydhavsøerne er inviteret.

Store badedag et arrangement i sommerhalvåret hvor der er lagt op til at prøve andre kajakker og både end man er vant til. Dette kunne eks. være en hurtigere og smallere kajak, som kan ende med at smide kaptajnen over bord til en ufrivillig badetur.

Standerstrygning hvor klubbens flag stryges fra standeren og årets ro-sæson dermed er slut. Sæsonen slutter som regel med sommertiden.

Flere indlæg til ordbogen modtages gerne!

Senest rettet: 2014-03-19
Om hjemmesiden
Nykøbing F. Roklub - Sophieholmen 17 - 4800 Nykøbing Falster - Telefon til klubhuset: 5485 0546
Tue, 17 Oct 2017 20:22:39Z Admin